«Σφίγγει ο Κλοιός» κατά των Στελεχών Ε.Δ. - Σ.Α. από το Υπουργείο Οικονομικών


ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ανεξήγητη και μυστηριώδης είναι η συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών προς τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας, σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

Σαν να μην θέλουν να αναγνωρίσουν την επικείμενη δικαίωση των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, για τις άδικες και δυσβάστακτες μειώσεις που υπέστησαν αδικαιολόγητα και απάνθρωπα τον Αύγουστο του 2012. Ακυρώνουν έμμεσα την... δικαιοσύνη, με την επιμονή τους να εφαρμόσουν το «πορτογαλικό μοντέλο», δηλ. το κόστος θα το πληρώσουν αυτοί που αδικήθηκαν και δικαιώθηκαν!!!

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι θα ήταν άδικο εάν τα ισοδύναμα μέτρα που θα ληφθούν για να καλύψουν το όποιο κενό προκύψει στον προϋπολογισμό αφορούν σε άλλες κοινωνικές ομάδες πέραν αυτών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Εάν το ΣτΕ βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, δεν μπορεί το κόστος να καλυφθεί με αύξηση φόρων ή με μείωση δαπανών» δήλωσε και πρόσθεσε πως «θα αντιμετωπιστεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά». Μάλιστα, έδωσε ως παράδειγμα ισοδύναμου μέτρου την καθυστέρηση των προαγωγών στους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας, ενώ σημείωσε ότι αυτό έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και προβλέπεται στα νέα κείμενα της συμφωνίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο προσχέδιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας με την τρόικα σχετικά με το θέμα αυτό, προβλέπεται «η ανάληψη δράσης που θα συμψηφίζει αποφάσεις δικαστηρίων με δυσμενή αποτελέσματα αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια».

Το υπουργείο οικονομικών εκδικείται τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας διότι κατέφυγαν δικαστικώς κατά των άδικων και υπέρμετρων μειώσεων που υπέστησαν τον Αύγουστο του 2012, εφαρμόζοντας εξοντωτικά μέτρα προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ήδη, το ΓΕΕΘΑ, προωθεί πρόταση «βόμβα» με την τροποποίηση του νόμου 3883/2010, αυξάνοντας τα χρόνια παραμονής στους βαθμούς, υποχρεωτικά για όλους π.χ. Συνταγματάρχης 6 έτη υποχρεωτικά, Ταξίαρχος 3 έτη υποχρεωτικά κ.λπ. Επίσης ακούγονται και διάφορες φήμες για εφαρμογή των παρακάτω μέτρων «σοκ»:

α. Όποιος αιτείται αποστρατεία πριν συμπληρώσει τα 35 χρόνια υπηρεσίας θα αποστρατεύεται με τον προηγούμενο διοικητικό βαθμό που φέρει!!!
β. Οι «αιώνιοι φοιτητές» που έχουν λάβει άδεια από την υπηρεσία και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, δεν θα προάγονται, μέχρι την αποστρατεία τους!!!

(Ε.Σ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7597.html

Σχόλια

  1. ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΓΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!
    ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις