Δείτε πως δουλεύει η προπαγάνδα και πως όλοι την πατάνε!

Απίστευτο μας φάνηκε από την πρώτη στιγμή, αφού η φωτογραφία που ακολουθεί είχε τυπωθεί ζωντανά στη μνήμη μας από τον πόλεμο του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ και κάποιοι αποφάσισαν να μας τη σερβίρουν ως προϊόν της τωρινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Τότε, η φωτογραφία αυτή είχε κυκλοφορήσει παντού, αφού έδειχνε μικρά παιδάκια να υπογράφουν με μαρκαδόρους τους πυραύλους και τις βόμβες και να στέλνουν «ραβασάκια» στους παραλήπτες, τη Χεζμπολάχ (όχι τα παιδάκια των Αράβων που λέει η διεύθυνση στην οποία θα παραπέψουμε με ημερομηνία 2006), η οποία φυσικά έκανε ακριβώς όσα και η Χαμάς, κρύβοντας βαρύ οπλισμό σε συμπλέγματα πολυώροφων πολυκατοικιών και γενικά σε περιοχές όπου εάν ο αντίπαλος επέλεγε να χτυπήσει, το επικοινωνιακό κόστος θα ήταν μεγάλο.
Εάν πάλι δεν χτυπούσε, απλά η στρατηγική αποτροπής θα ήταν πετυχημένη και όσα έκρυβε ο αντίπαλος ασφαλή. Αυτή λοιπόν τη φωτογραφία, τα σαΐνια της προπαγάνδας μας τη σέρβιραν ξανά και απ’ ότι φαίνεται πολλοί, μα πάρα πολλοί και αρκούντως μεγάλοι ενημερωτικοί ιστοχώροιτην πάτησαν και στην Ελλάδα
Δεν έχει νόημα να παραθέσουμε ποιοι την πάτησαν. Όταν όμως βάζεις παιδάκια των 300 και των 400 ευρώ να κάνουν όλη τη δουλειά, λογικό είναι να συμβαίνει. Εξάλλου, τον ιδιοκτήτη δεν τον ενδιαφέρει η ενημέρωση! Ο εντυπωσιασμός τον ενδιαφέρει, που θα φέρει την επισκεψιμότητα, η οποία θα φέρει τη διαφήμιση, η οποία θα φέρει τα κέρδη. Ποιος νοιάζεται για την αλήθεια;
Δείτε λοιπόν τη φωτογραφία και όποιος θέλει ας επισκεφθεί τη διεύθυνση που ακολουθεί, στην οποία θα δουν το ίδιο κοριτσάκι να κάνει την ίδια δουλειά, το 2006… μάλλον δε μεγάλωσε καθόλου και τι ομοιότητα στο στήσιμο στην κάμερα του γαλλικού πρακτορείου (AFP) που τράβηξε τη φωτογραφία! Δείτε τη και συνεχίζουμε, να και η διεύθυνση η οποία παρουσιάζει επικριτικά τη φωτογραφία: http://sabbah.biz/mt/archives/2006/07/17/photo-of-the-day-israeli-kids-sends-gifts-of-love-to-arab-kids/
Αυτός ο πονηρός που έριξε στο τραπέζι τη φωτογραφία του 2006, εάν δεν είναι απλά βλαξ (οι περισσότεροι στην Ελλάδα απλώς αντιγράφουν από ξένους ιστοχώρους, χωρίς να διαθέτουν τη γνώση να προσεγγίσουν στοιχειωδώς κριτικά όσα διαβάζουν), είχε προφανώς τον σκοπό του.
Γνωρίζοντας πως είχε αντιμετωπιστεί η φωτογραφία αυτή το 2006 μας σέρβιρε ξαναζεσταμένη σούπα! Ευελπιστώντας προφανώς να πετύχει το ίδιο επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Δηλαδή, να κατηγορηθούν τα μικρά παιδιά από το Ισραήλ, ότι δεν έχουν ηθικές αρχές και ότι είναι… τερατάκια που θα εξελιχθούν σε μεγάλα τέρατα όπως οι συγγενείς τους και ο «φρέσκος»νεαρός-νεαρά στην «πιάτσα» που τώρα άρχισε να ενδιαφέρεται για τις διεθνείς εξελίξεις, να σχηματίσει τη στερεοτυπική πεποίθηση που βολεύει τον εμπνευστή της κίνησης.
Οι ίδιοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον όταν φωτογραφίες και βίντεο έδειχναν για παράδειγμα, ακόμα πιο μικρά παιδάκια να τα εκπαιδεύει στρατιωτικά η Χαμάς ή οι άλλοι ψυχοπαθείς ισλαμιστές στη Λωρίδα της Γάζας, να πετάνε χειροβομβίδες, να πυροβολούν με Καλάσνικοφ, όλα δηλαδή τα… φυσιολογικά για ένα παιδί της ηλικίας έξι, εφτά, οχτώ… και συνεχίζει, χρονών.
Το κοριτσάκι που πήγε ενδεχομένως να δει τον 20χρονο αδερφό της που κλήθηκε στα όπλα και ίσς δεν τον ξαναδεί ποτέ, διότι κάποιοι έχουν σαν σπορ να πετάνε πυραύλους σε κατοικημένες περιοχές για να πετύχουν… πολιτικούς στόχους και πήρε μαρκαδόρο και έγραψε τους πείραξε. Στο χωριό ορισμένων από εμάς, αυτούς που κινούνται με αυτόν τον τρόπο, τους λέμε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
http://www.defence-point.gr/news/?p=107577

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις