Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση που συγκλόνισε την Τουρκία

Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση που συγκλόνισε την Τουρκία
Τούρκοι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο την έρευνα για διαφθορά σε βάρος 53 υπόπτων, περιλαμβανομένων των γιων δύο πρώην υπουργών, κλείνοντας ένα σκάνδαλο που έπληττε τον στενό κύκλο του προέδρου πλέον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί μήνες, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν τα 11 χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της κυβέρνησής του.
Η αντίδραση του νυν προέδρου –το γεγονός ότι επέβαλε πιο αυστηρούς ελέγχους στη χρήση του Διαδικτύου, ενώ προέβη σε μαζικές μεταθέσεις και καθαιρέσεις αστυνομικών, δικαστικών και εισαγγελέων– προκάλεσε επίσης κατακραυγή εντός κι εκτός της χώρας.
Εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό δεν ήταν ο κατάλληλος, ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης ούτε για σύσταση συμμορίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της εισαγγελίας για σχόλια.

http://www.enikos.gr/international/271118,Sto_arxeio_h_ereyna_gia_thn_ypo8esh_poy_.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις