Σφοδρή ενόχληση Τουρκίας για την πτήση Καμμένου στα Ίμια αλλά χωρίς "θερμό επεισόδιο"

Image
Σφόδρα ενοχλημένη η Τουρκία με την κίνηση του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να ρίξει στεφάνι στα Ίμια από ελικόπτερο του στρατού ξηράς. Όλη νύχτα υπήρχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ υπηρεσιών των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας,αλλά και του ΥΠΕΞ με το ΥΠΕΘΑ. Η τουρκική δυσαρέσκεια εκφράστηκε με την παρουσία τουρκικών F -16 στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων την ώρα που το ελικόπτερο με τον Πάνο Καμμένο πετούσε στην περιοχή των Ιμίων.


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.Δεν υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτερου του ΥΕΘΑ το οποίο πέταξε κανονικά για την Κρήτη όπου ήταν και ο τελικός του προορισμός. 

Ο Πάνος Καμμένος μαζί με τους Αρχηγούς Αεροπορίας και Ναυτικού εριξε το στεφάνι για να τιμήσει τους νεκρούς των Ιμίων. Η Τουρκια ομως φαίνεται ότι βρήκε μια ευκαιρία για να ανεβάσει τους τόνους κι αυτό χρειάζεται παρακολούθηση.

Τι γράφουν οι Τουρκοι

'Γνωστό για τις θέσεις κατά της Τουρκίας'' χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα  Sabah τον υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο με αφορμή είδηση που δημοσιεύει σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση με τίτλο «Κατάθεση στεφάνου στα Ίμια από τον Υπουργό Άμυνας».
Η Σαμπάχ αναφέρει ότι ο Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός των ΑΝΕΛ, κ. Πάνος Καμένος, γνωστός για τις θέσεις κατά της Τουρκίας, γνωστοποίησε ότι θα ρίξει στεφάνι από αέρος στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τιμώντας τη 19η επέτειο από το επεισόδιο του 1996. 
Στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, ότι δηλαδή ο κ. Καμένος θα συμμετέχει σε λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα στη μνήμη των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, και κατόπιν θα μεταβεί με ελικόπτερο στην Κρήτη συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις