Η ρίψη στεφάνου στα Ίμια - Με υπερπτήσεις απάντησαν οι Τούρκοι !

Image
Απρόοπτο για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στην Κρήτη. Το ελικόπτερο NH-90 του Στρατού Ξηράς που τον μετέφερε στα Ίμια και μετά στην Κρήτη , παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στην Κρήτη. Το ελικόπτερο καθηλώθηκε και ο ΥΕΘΑ με τους δύο Αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΑ θα επιστρέψει στην Αθήνα με C-130 που θα απογειωθεί από τα Χανιά.

Ο Πάνος Καμμένος έριξε μαζί με τους δύο Αρχηγούς στεφάνι στην περιοχή των Ιμίων και στην συνέχεια πήγε στην Κρήτη για να παραστεί στο μνημόσυνο για τον ήρωα καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη, που είχε πολεμήσει στην Κύπρο με εξαιρετικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της εισβολής του Αττίλα.

Ήταν η πρώτη φορά που ΥΕΘΑ προσέγγισε έστω από αέρος την περιοχή των Ιμίων για την μαύρη επέτειο της πτώσης του ελικοπτέρου που είχε ως αποτελέσμα τον θάνατο τριών αξιωματικών του ΠΝ.

Η ενέργεια Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση και την διαμαρτυρία της Τουρκίας. Και βέβαια προκάλεσε την αντίδραση της τουρκικής ΠΑ που εμφανίστηκε στην περιοχή που πετούσε το ελικόπτερον που μετέφερε Καμμένο και Αρχηγούς.

(onalert)

Image
Με υπερπτήσεις πάνω από την Καλόλημνο και τα Ίμια απάντησαν οι Τούρκοι στην συμβολική κίνηση Καμμένου να ρίξει στεφάνι στη θαλάσσια περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο του ΠΝ στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:


Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, σχηματισμός 2 αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής ΠΑ εισήλθε στις 13:06 στο FIR Αθηνών Βόρεια Καλόλημνου και εξήλθε στις 13:07 Nοτιοανατολικά Ιμίων. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πραγματοποίησαν υπέρπτησεις όπως παρακάτω:
• 1 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Καλόλημνο στις 13:06:30 στα 2000 πόδια. 
• 1 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Ιμια στις 13:06:30 στα 1500 πόδια. 

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις