Μεταθέσεις εξωτερικού: Πρώτα επιλέγουμε ποιοι θα πάνε και μετά ελέγχουμε αν ξέρουν αγγλικά !

Image
Η διαφαινόμενη ικανοποίηση του αιτήματος του ΓΕΕΘΑ να συνοδεύσουν τον Αρχηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ 18 στελέχη, χωρίς καμία απ΄ αυτές τις θέσεις να έχει προκηρυχθεί έχει προκαλέσει οργή σε πάρα πολλούς αξιωματικούς με πολύ πλούσια βιογραφικά.

Κατ΄ αρχήν η πρώτη έντονη ένσταση που εκφράζεται είναι για τον αριθμό της συνοδείας. Από τους 18 ,οι 10 προορίζονται για την ασφάλεια του Αρχηγού . Όσοι έχουν υπηρετήσει σε θέσεις εξωτερικού επισημαίνουν ότι “η ασφάλεια των υψηλών προσώπων που στελεχώνουν θέσεις όπως αυτή του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής, είναι ευθύνη των υπηρεσιών στο οποίο “φιλοξενείτε” η θέση. Συνεπώς οι 10 άνδρες ασφάλεια είναι υπερβολή. Όπως και ο μάγειρας που έχει ζητηθεί.

Ως παράδειγμα φέρνουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος -όπως μας διόρθωσαν- πήρε όλους κι όλους τρεις συνεργάτες του στην ΕΕ, από τους οποίους μόνο ο ένας ήταν στρατιωτικός. Ο οποίος και επέστρεψε για λογους οικονομίας!

Όμως με τις θέσεις εξωτερικου υπάρχει γενικότερο θέμα, όχι τώρα, αλλά πάντα στις ΕΔ. Το κακό είναι ότι τίποτα δεν διορθώνεται και γι΄ αυτό κάθε χρόνο έχουμε παρατράγουδα και παράπονα. Η αμφιβολία ότι δεν στέλνουμε στις θέσεις του εξωτερικού τους καλύτερους αξιωματικούς μας πάντα υπάρχει.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση που προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε. Απ΄ αυτά φαίνεται ότι πρώτα επιλέγουμε τα ονόματα των αξιωματικών που θα στελεχώσουν κρίσιμες θέσεις εξωτερικού και μετά ελέγχουμε την επάρκειά τους στο αυτονόητο: στις ξένες γλώσσες!!!

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι στις 11 Μαίου Γενικό Επιτελείο επέλεξε στελέχη του για θέσεις εξωτερικού και τρεις μέρες μετά τα έστειλε για να ελεγχθούν για την γνώση των ξένων γλωσσών που είχαν! Ήταν δύσκολο να έχει γίνει το αντίστροφο; Προφανώς όχι.

Τα έγγραφα είναι στη διάθεση του Onalert.gr.

Μ΄ όλα αυτά που κάθε χρόνο τα βρίσκουμε μπροστά μας είναι λογικό κανείς να μην καταλαβαίνει πως ο ΥΕΘΑ είναι έτοιμος να εγκρίνει την λίστα των 18 του ΓΕΕΘΑ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις