Τα πληρωμένα ακριβά "πλασματικά" χρόνια των στρατιωτικών και οι εμπνευστές της κατάργησής τους


Τα πέντε “πλασματικά” χρόνια τα οποία οι στρατιωτικοί -όσοι δικαιούνται και μπορούν- έχουν “χρυσωπληρώσει” είναι μια υπόθεση που δεν αναστατώνει για πρώτη φορά το στράτευμα.


Από το 2010 το θέμα “γυροφέρνει” και ήταν αυτό που έχει προκαλέσει την σφοδρή αντιπαράθεση του Α/ΓΕΕΘΑ με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη.
Τότε ως πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ και μετά από ορυμαγδό φημών για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών ο Τσουκαράκης είχε εκφράσει δημόσια ερώτημα για το αν ίσχυαν όσα γράφονταν και λέγονταν. Αντί απάντησης εισέπραξε την οργή του Α/ΓΕΕΘΑ και 10 ημέρες φυλακή. Απάντηση για την …ταμπακιέρα δεν δόθηκε φυσικά και το θέμα παρέμεινε ανοχτό.



Και επανήλθε χθες ,όταν το onalert.gr αποκάλυψε ότι το ίδιο σενάριο για 40 χρόνια υπηρεσίας για τους στρατιωτικούς χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς των 5 “πλασματικών” επανήλθαν! Κι όχι μόνο αυτό. Όπως γνωρίζει το Onalert.gr όταν σύμβουλοι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου άρχισαν να διερευνούν το θέμα κατέληξαν που λέτε για να πάρουν τις πληροφορίες που ήθελαν; Στο ΓΕΕΘΑ ,το οποίο φαίνεται ότι ήταν γνώστης του θέματος!



Είναι απολύτως λογικό ότι και μόνο η σκέψη για υλοποίηση τέτοιων σεναρίων προκαλεί πρόβλημα στο στράτευμα και είναι βέβαιο ότι ένα νέο κύμα παραιτήσεων θα μας προκύψει. Οι στρατιωτικοί έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι απ΄ όποια πλευρά κι αν εξεταστεί το ζήτημα. Πλήρωσαν τα λεγόμενα “πλασματικά” με 10.000 ευρώ ο καθένας όταν το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας έκανε την ίδια εξαγορά με 2500 ευρώ!!! Κανείς και πρώτα απ΄ όλα η φυσική τους ηγεσία δεν τους προστάτευσε από τον κοινωνικό αυτοματισμό τις συνέπειες του οποίου οι στρατιωτικοί βίωσαν και βιώνουν ,ακούγοντας για … “νεαρούς συνταξιούχους” κι άλλα τέτοια ευτράπελα. Είναι λογικό να είναι θυμωμένοι ,γιατί διαπιστώνουν ότι και επί Δεξιάς και επί Αριστεράς αποτελούν τον πρώτο εύκολο στόχο που χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες. 



Επιπλέον οι “εμπνευστές” της πρότασης που προβλεπει με το “ζόρι παραμονή” στο στράτευμα θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως σκέφτονται να διαχειριστούν το μέγα πρόβλημα γήρανσης που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν ήδη οι ΕΔ .



Θα τολμησει να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση αυτών των σεναρίων; Εξαρτάται από την ένταση της αντίδρασης που θα “αφουγκραστεί” από τους στρατιωτικούς. Πόσο και πως οι Ενώσεις Στρατιωτικών θα διαχειριστούν το θέμα. Οι Ενώσεις Στρατιωτικών ήταν μέγα πρόβλημα για τις κυβερνήσεις της εποχής των μνημονίων και γι΄ αυτό πολεμήθηκαν με ένταση . Στον πόλεμο εναντίον τους έχουν χρησιμοποιηθεί απειλές,τιμωρίες, κυνηγητό και εσχάτως και ένα είδος “πέμπτης φάλαγγας”. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν έχει επηρεάσει την δυναμική που έχουν. 



Μετά από σχεδόν έξι μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η περίοδος “ανοχής” και “χάριτος” φθάνει στο τέλος της. Και η υπόθεση των “πλασματικών” χρόνων υπηρεσίας θα είνα μάλλον η αφορμή για την πρώτη αντιπαράθεση με την “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση.

Σχόλια

  1. Κάποτε εκδιωκόταν ένας. Τώρα το σύνολο. Δικαιοσύνη προς το χειρότερο. Αλλά έστω δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις