Πότε θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις;

Image
Οι μεταθέσεις είναι μέσα στη ζωή των στρατιωτικών. Σ΄ όλο το κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα όμως είναι το άγχος κάθε στρατιωτικής οικογένειας. Ποτέ δεν ανακοινώνονται εγκαίρως και κάθε χρόνο οι στρατιωτικοί τρέχουν τελευταία στιγμή για να τακτοποιήσουν τις οικογένειές τους.


Και φέτος πάμε για μια από τα ίδια..



Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επιστολή της προς τον ΥΕΘΑ θέτει το θέμα:



Κε Υπουργέ.

Ήδη βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και συνάδελφοι μας κυρίως από την περιοχή της Αθήνας αλλά και μέλη μας, που υπηρετούν στο ΣΞ, μας μετέφεραν την απορία τους για το χρόνο κοινοποίησης των μεταθέσεων για το έτος 2015.

Η απορία δε και η αγωνία εντείνεται περισσότερο σε αυτούς που τα τέκνα τους θα εγγραφούν σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, αφού όπως ήδη ανακοινώθηκε η εγγραφή των τέκνων γίνεται κυρίως έως 15 Ιουν και το αργότερο έως 30 Ιουν 2015.

Η καθυστέρηση κοινοποίησης των μεταθέσεων προβληματίζει τις οικογένειες για το εάν θα προλάβουν να εγγράψουν τα τέκνα τους στην περιοχή που θα μετατεθούν. Όπως ισχύει, οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από τους σταθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες μοριοδοτούνται με το ισχύον σύστημα ξεχωριστά, ως εκπρόθεσμες και εξυπηρετούνται, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εκκρεμούν αιτήσεις που έχουν υποβληθεί  εμπρόθεσμα.

Πέραν αυτού όπως σας έχουμε ενημερώσει τα τέκνα των στρατιωτικών που μετατίθενται σε νέα περιοχή θεωρούνται ως κάτοικοι αυτών των περιοχών και μοριοδοτούνται λιγότερο απ ότι οι δημότες, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η εγγραφή τους. Ενδεικτικά στο Δήμο Καλλιθέας Αττικής ο Δημότης λαμβάνει 30 μόρια ενώ ο κάτοικος 20 μόρια.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο έτος στο ΓΕΣ δεν καλύφθηκε το 30% περίπου των αιτήσεων εγγραφής τέκνων στους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς του Σ.Ξ.. Άμεσο επακόλουθο ήταν τα στελέχη να επιβαρυνθούν εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης με δυσβάστακτα έξοδα εγγραφής των τέκνων σε ιδιωτικούς σταθμούς ή να αναθέσουν την φύλαξη τους σε ιδιώτες..

Υπενθυμίζεται ότι στο κυβερνητικό σας πρόγραμμα υπήρξε δέσμευση για να γίνονται δεκτά τα παιδιά των αξιωματικών στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, ακόμη και αν είναι υπεράριθμα, ώστε να διευκολύνονται οι γονείς στη νέα τους μετάθεση.

Προς υποβοήθηση του έργου σας, διαβιβάζεται εκ νέου η ολοκληρωμένη μελέτη με  προτάσεις της ΕΣΠΕΘ για αντιμετώπιση του προβλήματος έγγραφης των τέκνων σε παιδικούς σταθμούς χωρίς κόστος.

Κύριε Υπουργέ αναγνωρίζοντας της αγάπη για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των Στρατιωτικών και φοβούμενοι ότι ο χρόνος στενεύει δραματικά παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και την επίσπευση των ενεργειών των Διευθύνσεων στην κοινοποίηση των μεταθέσεων έτους 2015 στα υπό μετάθεση στελέχη, καθώς και για την παρέμβαση σας στο συναρμόδιο Υπουργείο για την κατ εξαίρεση εγγραφή των τέκνων στους παιδικούς σταθμούς, ακόμη και αν είναι υπεράριθμα, ώστε να διευκολύνονται οι γονείς στη νέα τους μετάθεση .
(http://www.onalert.gr/stories/pote-tha-anakoinothoun-oi-metateseis/42875)

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook: 
ή 
Κάνετε follow στη σελίδα μας στο Twitter: 

για να μάθετε άμεσα ο,τι νεότερο...

Σχόλια

  1. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΠ?ΕΠΙΣΗΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις