Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. «Ψάχνουν» πάλι για νέο Α/ΓΕΣ;

Επικρατέστερος ο νυν Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχος Αποστολάκης

«Ψάχνουν» πάλι για νέο αρχηγό στρατού, ενώ έχουν «κλειδώσει» οι επιλογές στην ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία, που θα καλύψουν το κενό που θα αφήσει η αποχώρηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μ. Κωσταράκου. Στα μέσα Νοεμβρίου, ο Α/ΓΕΕΘΑ θα... μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα αναλάβει το βαρύ έργο να συγκροτήσει μια αξιόμαχη ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, τον ευρωστρατό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έγκυρες πληροφορίες, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει ο νυν αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Ο Ευ. Αποστολάκης (φωτό) διαθέτει τις ικανότητες και τις διασυνδέσεις για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του στρατηγού Μ. Κωσταράκου. Αρχηγός του ΓΕΝ θα αναλάβει ο αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμακης ΠΝ.

Στη θέση του παραμένει ο αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Βαΐτσης. Οι αρχηγοί του ναυτικού, της αεροπορίας, του στρατού, του στόλου και του ΑΤΑ απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την οποία, άλλωστε, συνεργάζονται αρμονικά και εποικοδομητικά.

Στον Στρατό Ξηράς, πολύ δύσκολα θα διατηρήσει τη θέση του ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Ο νυν αρχηγός στρατού είναι άριστος επιτελής, έντιμος αξιωματικός, έχει οργανωτικές ικανότητες, είναι εργατικός και «υπάκουος», αλλά του λείπει αυτό το «κάτι παραπάνω» που χρειάζεται να έχει ο ηγέτης του στρατεύματος. Αυτό που είχε ο προκάτοχός του, Χρήστος Μανωλάς ή ο Κ. Ζιαζιάς.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 06/06/2015 – Χ.Α.Κ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_61.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις