Σπίτια σε στρατιωτικούς! Οι εξαγγελίες Καμμένου και ο εμίρης του Άμπου Ντάμπι

Image
Για μια ακόμη φορά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε αναφορά σε πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με χρήματα που θα προέλθουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας που έχουν στην κατοχή τους . Η εξαγγελία έχει γίνει από την πρώτη θητεία του Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ. Τώρα πρέπει να γίνει η υλοποίηση . Πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει;


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε στα χέρια του από τις αρχές του καλοκαιριού τον κατάλογο με την αναλυτική καταγραφή της περιουσίας. Παράλληλα επεξεργάζεται διάφορα πολύ φιλόδοξα σχέδια. Ένα απ΄ αυτά είναι να αξιοποιηθούν οι Φλέβες, το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλιαγμένη. Υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις με τον εμίρη του Άμπου Ντάμπι ,ώστε να κατασκευαστεί στο νησί ένας πρότυπος οικισμός ο οποίος θα χρησιμοποιεί για όλες τις λειτουργίες του διάφορες μορφές εναλλακτικής ενέργειας. 

Πολλές οι ιδέες και τα σχέδια και πιθανόν τα περισσότερα απ΄ αυτά να έχουν τύχη υλοποίησης. Όμως και ο ΥΕΘΑ και το επιτελείο του θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν ένα μεγάλο εχθρό: το χρόνο.
Τα στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί τις συνέπειες μιας πολιτικής που επί έξι χρόνια -ήταν από τους πρώτους που εθίγησαν- αποδεικνύεται εξοντωτική και ταυτόχρονα απόλυτα αναποτελεσματική. Και αυτό προκαλεί μέρα με την μέρα μεγαλύτερη απογοήτευση.
Θα πρέπει να περάσουμε στην πράξη. Τα σχέδια επί χάρτου θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν μορφή . Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις,ραβδάκια και …καλές νεράϊδες. Κανείς δεν μπορεί αύριο σε έναν ή σε έξι μήνες να έχουν κατασκευαστεί σπίτια για τους στρατιωτικούς. Αλλά μπορούν να τεθούν ρεαλιστικοί στόχοι που να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα μέσα στην επόμενη τριετία. Λύσεις γρήγορες και αποτελεσματικές υπάρχουν . Μένει η πολιτική απόφαση που θα δώσει το “πράσινο φως” για την υλοποίησή τους. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις