Ξανάρχονται τα «σχολικά φροντιστήρια»

Ξανάρχονται τα «σχολικά φροντιστήρια»
Την επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ μετά την περσινή διακοπή της, σχεδιάζει τώρα ο υπουργός Παιδείας.

Ο Νίκος Φίλης προτίθεται πριν από τα Χριστούγεννα, να ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα «Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης», το οποίο ξαναγίνεται προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς αναγνωρίζεται η ανάγκη των μαθητών-τριών για κάλυψη γνωστικών κενών και εμβάθυνση στη διδασκόμενη ύλη, ώστε να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση, να υπάρξει μείωση της μαθητικής διαρροής και να βοηθηθούν στον αγώνα τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε όλα τα σχολεία και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, παιδιά μεταναστών, παιδιά που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν την δυνατότητα να καταφύγουν σε εξωσχολική βοήθεια.

Έτσι θα είναι πλήρως ενταγμένα στη διαδικασία μάθησης χωρίς τον φόβο της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και με δυνατότητες ενίσχυσης της προετοιμασίας τους για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί σε αυτή τη συγκυρία να αρθούν οι φραγμοί στην εκπαίδευση και σε αυτήν την πορεία θα κάνει και άλλα βήματα. Η «Αντισταθμιστική Εκπαίδευση» θα λειτουργήσει και στο πλαίσιο των εγκεκριμένων οργανισμών θεραπείας (π.χ. 18 ΑΝΩ), καθώς και σε ειδικά καταστήματα κράτησης νέων.

Οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν στην «Αντισταθμιστική Εκπαίδευση» θα είναι από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, αλλά και προσωρινοί 
αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που θα προληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας σχεδιάζει την επαναφορά και της διαδικασίας συνέντευξης των υποψηφίων για τις θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης , η οποία είχε καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το νόμο 4327/15.

 Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, σχέδιο νόμου το οποίο απέστειλε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέχρι την Τρίτη 24/11/2015

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5312675/epanafora-ths-enisxytikhs-didaskalias-se-gymnasia-kai-lykeia-sxediazei-to-ypoyrgeio-paideias/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις