Η Ρωσία αποκλείει χερσαία επέμβαση στη Συρία

Η Ρωσία αποκλείει χερσαία επέμβαση στη Συρία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν τίθεται θέμα πιθανής ρωσικής χερσαίας επιχείρησης στη Συρία.

Ο Πεσκόφ έκανε την τοποθέτηση αυτή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μια δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα για τις «επόμενες φάσεις» στις επιχειρήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στη Συρία.
«Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση σχετικά με μια χερσαία επιχείρηση και εξακολουθεί να μην γίνεται καμιά συζήτηση» περί αυτού, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα ο Πούτιν σημείωσε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν έχει επιτύχει αρκετά και χρειάζεται μια επόμενη φάση. «Οι επιχειρησιακοί μας στόχοι μας έχουν επιτευχθεί, και έχουν επιτευχθεί επαρκώς», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αξιωματικούς του στρατού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Αλλά για την ώρα αυτό δεν αρκεί για να καθαριστεί η Συρία από τους αντάρτες και τους τρομοκράτες και να προστατευθούν οι Ρώσοι από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις», πρόσθεσε.

«Έχουμε πολλή δουλειά και ελπίζω ότι οι επόμενες φάσεις θα ολοκληρωθούν στο ίδιο, υψηλό επίπεδο, με τον ίδιο επαγγελματισμό, και θα έχουν το αποτέλεσμα που προσμένουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Εξάλλου ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι πάνω από 820 τρομοκρατικοί στόχοι επλήγησαν και καταστράφηκαν στη Συρία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

«Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη διεξήγαγαν 522 πτήσεις μάχης, εκτοξεύθηκαν συνολικά 101 πύραυλοι Κρουζ αέρος-εδάφους και θαλάσσης-εδάφους και ερρίφθησαν 1.400 τόνοι βομβών διαφόρων τύπων», δήλωσε ο Σόιγκου δίνοντας αναφορά στον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 1.

«Συνολικά 826 εχθρικοί στόχοι καταστράφηκαν», πρόσθεσε ο Σόιγκου.
Ο Σόιγκου είπε επίσης ότι πάνω από 600 αντάρτες εξολοθρεύτηκαν στα πλήγματα με πυραύλους Κρουζ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Δεν έγινε σαφές πότε ακριβώς εξαπολύθηκε η επίθεση αυτή με πυραύλους Κρουζ. Ο Σόιγκου σημείωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αεροσκαφών της που επιχειρούν στη Συρία σε 69.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζον Κέρι συζήτησαν σχετικά με την ανάγκη να καταβληθούν κοινές προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη να γίνουν συνομιλίες ανάμεσα στη Δαμασκό και στη συριακή αντιπολίτευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις